Voorbeschouwing LSVV’70 – Leiden, zaterdag 26 mei

Uit de laatste zes wedstrijden haalde Leiden twaalf punten. De laatste nederlaag dateert van 24 maart toen met 5-0 van Oudewater verloren werd. Van bijna zeker van degradatie naar een veilige plek. Drie korte zinnetjes die het jongste verleden van de vv Leiden op voetbalgebied aardig weergeven. Het is niet mis wat de mannen van Cees van Tongeren hebben gepresteerd.

Er wacht nog slechts één taak dit seizoen: winnen van LSVV’70 en daarmee het verblijf in de derde klasse A met minimaal een jaar verlengen, tenminste wanneer DSVP, Koudekerk of Zwammerdam meewerkt. Wie had dacht gedacht toen de ploeg geruime tijd troosteloos onderaan bungelde. Nu al gaat er een uitbundig compliment richting de roodwitten. De job is natuurlijk nog niet helemaal geklaard, want zaterdag wacht directe concurrent LSVV. De favorietenrol ligt duidelijk niet bij de studenten die in de laatste vier wedstrijden drie keer het onderspit dolven en slechts van het uiterst zwakke WDS konden winnen. ‘We misten er dertien’ klinkt het bijna wekelijks bijkans triomfantelijk vanuit de cultclub. Inmiddels leidt dit tot vermoeid zuchten bij de tegenstanders en wellicht ook ze langzamerhand bij de eigen aanhang. Waarom ga je niet lekker vrijblijvend in het achtste, met alle respect gesproken, voetballen als je je zo vaak afmeldt is een vraag die onwillekeurig opkomt. Scherts, ironie en zelfspot zullen zaterdag opzij gezet moeten worden om het vege lijf te redden. Verlies of een puntendeling betekent onherroepelijk nacompetitie met als zwaard van Damocles terugkeer naar de krochten van het amateurvoetbal. Daar zal niemand binnen LSVV70 op zitten te wachten. Want de vierde klasse tegenwoordig nog verlaten blijkt een hels karwei te zijn.

Ofwel; Wie gaat er met vakantie en wie gaat er zomeravondvoetbal spelen?